Referenssit

Paloaseman varustenaulakot, Hinnerjoki

Hinnerjoen paloasemaan valmistui laajennus ja samalla kalusteita päivitettiin.

Kävimme mitoittamassa tilan, teimme suunnitelman sekä havainnekuvat ja pääsimme toimittamaan kalustuksen asennettuna. Varustenaulakoiden lisäksi tarvetta oli saada varastotilaa uusille käsineille, kypärämyssyille ym. pienille tavaroille. Kahteen välikköön integroitiin varastokaapit, joissa on muovilaatikot kallistetuilla hyllytasoilla. Näin tavarat pysyvät järjestyksessä, kun kaikelle on oma lokeronsa.

Tärkeää oli toteuttaa myös puhdas paloasema, jolloin varusteilla tai ulkojalkineilla ei enää mennä aseman koulutus-, oleskelu- tai keittiötiloihin. Oven molemmille puolille tehtiin jokaiselle oma lokerikko henkilökohtaisille tavaroille. Näin esim. sisäkengät on helppo laittaa jalkaan juuri ennen astumista puhdastiloihin. Ennen ei myöskään ollut paikkaa säilyttää esim. omaa pyyheliinaa muualla kuin varusteiden joukossa, mutta nyt sekin sopii omaan lokerikkoon eikä ole kosketuksissa haalareiden kanssa.

Motoseal Components Oy, Rauma

Motoseal valmistaa Masi tuotteita kuten lumikolia ja lapioita. Valmiiden tuotteiden varastointi aiheutti ongelmaa ja ratkaisuksi löytyi tilaa säästävä läpivirtaushylly.

Kolat tulevat lavan etu- ja takareunasta yli, jolloin lavoja ei voitu päästää törmäämään toisiinsa. Lavaerottelijoiden avulla lavoissa on 150mm väliä ja otettaessa lava hyllystä, takana olevat lavat siirtyvät automaattisesti yhden paikan eteenpäin.

Myös trukkiliikenne saatiin rauhoitettua, kun hyllyä täytetään tuotannon puolelta ja purku tapahtuu lähettämössä suoraan autoon.

Video: Masi lumikolat läpivirtaushyllyssä.

Helsingin lakaisupalvelu Oy, Helsinki

Helsingin lakaisupalvelu muutti uusiin toimitiloihin ja ongelmana oli pienten tavaroiden säilytys. Kävimme tutustumassa tilaan ja päätimme lähteä tekemään varastoa ylöspäin, koska lattiapinta oli jo käytettynä, mutta korkeutta riitti. Toimitimme ja asensimme 60m2 parvirakenteen ja varastohyllyt, jolloin varasto saatiin yläkertaan ja alakerta jäi koneiden huoltotilaksi. Parvessa on portti, mikä mahdollistaa lavojen turvallisen noston trukilla yläkertaan.

Satasairaala, Pori

Satasairaala laajentui uudella H-rakennuksella. Saimme hoidettavaksi kaikkien varastokalusteiden toimittamisen ja asennuksen. Monista eri huoneista löytyy perinteistä pientavarahyllyä, sekä kuormalavahyllyä. Kiinteistöhuollon puolelle asennettiin myös varastokaappeja, reikälevyjä ja työpöytiä.

Aikataulu oli tiukka, mutta pysyi. Oman haasteen asennukselle loi monen urakoitsijan toiminta samoissa tiloissa, mutta yhteistyöllä sairaala on valmis ja toiminnassa!

Transval Oy:lle Lavojen läpivirtausrata, Hyvinkää

Uusi toimipiste aukesi Hyvinkäälle. Lavoja kerätään varastosta odottamaan noutoa ja vastaavasti hyllytettäviä tuotteita tulee koko ajan sisään. Ratkaisuksi asennettiin 2kpl lavojen läpivirtausratoja, joihin molempiin mahtuu odottamaan 12 lavaa. Kun ensimmäinen lava otetaan radan päästä, seuraava valuu odottamaan vuoroaan.

Konehuolto P.Kula Oy:n varasto, Pöytyä

Varaosia varten rakennettiin laajennus ja tarvittiin asian mukaiset varastokalusteet. Pienemmät tavarat varastoidaan pientavarahyllyssä kahdessa kerroksessa ja raskaammalle tavaralle asennettiin kuormalavahyllyt. Alimmilla tasoilla vetotasot helpottavat yksittäisten tuotteiden keräilyä lavoilta.

Kula luotti ammattitaitoomme ja hoidimme koko projektin. Suunnittelun, kalusteiden toimituksen  ja asennuksen.

Tuotantolaitoksen öljyvarasto 2000-luvulle

Tynnyripumpuista luovuttiin ja lattian pesu helpottui huomattavasti kun varastoon asennettiin tynnyritelineet. Taso on vinossa, jolloin hanasta saa lähes koko tynnyrin tyhjäksi.

Toimitimme myös kääntövaunun ja käsikäyttöisen pinkkarin, mikä mahdollistaa tynnyrin turvallisen kaatamisen pystystä vaaka-asentoon ja nostamisen hyllyyn.

Nyt kaikki öljylajit ovat koko ajan saatavilla, työturvallisuus kunnossa ja puhtaanapito helppoa!

Pintos Oy, Eura

Pintoksen pihalla on kymmeniä sinkkilavoja, mitkä piti saada järjestykseen. Seinän viereen rakennettiin lavahylly johon sopii 40kpl lavoja. Päälle laitettiin peltikate suojaamaan lavoja säältä.

Sisätiloissa helpotettiin yksittäisten tuotteiden keräilyä läpivirtausradoilla. myös työturvallisuus parani, sillä hyllyn täyttö ja tuotteiden keräily tapahtuu eri käytävillä.

Työvaatetalo Oy:n myymälän kalustus, Rauma

Raumalla aloittanut Työvaatetalo Oy kalustettiin Biton pientavarahyllyillä ja vaatetangoilla. Mukaan mahtui myös reikälevyjä mittatilauksena tehtyjä tuotteita esim. sovituskopin seinään.

A. Le Coq Tarton Terminaaliin automaatiota, Viro

Toimitimme Tarton logistiikkakeskukseen rullaratoja helpottamaan tuotteiden keräilyä.
Ennen trukkikuskit toivat lavat paikoilleen ja keräilijät ottivat niistä tuotteet yksi kerrallaan.
Päivityksen jälkeen AMH-systems Oy:n robotti tuo lavat oikean linjan päähän, mistä se valuu keräilypaikalle. Kerättävän lavan takana on aina yksi tai kaksi lavaa samaa tuotetta varastossa, jolloin lavan tyhjennyttyä ei tarvitse odottaa, että trukkikuski tuo uuden tilalle.

Uudenkaupungin Rautavalimon lavat järjestykseen, Uusikaupunki

Uudenkaupungin Rautavalimo Oy:n lattiapinta-ala oli käymässä vähiin, mutta korkeutta oli runsaasti käyttämättä.
Saimme tehtäväksi suunnitella ja toteuttaa n. 280 m2 tilaan mahdollisimman paljon lavapaikkoja.
Lisää haastetta loi vaatimus kantavuudesta, mikä oli 1000kg/lavapaikka.

Valitsimme 8000mm korkean 16000kg päätyelementin ja 1800mm pitkät 2500kg kantavat vaakapalkit.
Näillä saatiin yli 850 lavapaikkaa ja kaikkiin saa laittaa vähintään 1000kg painavan lavan.

Ramboll Finland Oy:lle uusi arkistotila, Tampere

Insinööritoimisto Ramboll Finland Oy tarvitsi lisää tilaa arkistolleen ja luonnollisesti toimiva arkisto vaatii laadukkaat kalusteet.

Ratkaisu löytyi pientavarahyllyistä, joissa on tässä tapauksessa korkeutta peräti 3000mm.
Alle 20 m2 arkistotilaan saatiin paikat tuhansille mapeille.

Pientavarahyllymme on arkistossa omaa luokkaansa, sillä kilpailijat joutuvat “selät” vastakkain olevissa hyllyissä käyttämään 2 x 300mm syvää päätyelementtiä, koska väliin tarvitaan tukiristikot.
BITO:n tukipalkki ratkaisun ansiosta tukiristikoita ei tarvita ja voimme tehdä yhden 600mm syvän hyllyn, mitä käytetään molemmin puolin. Näin säästämme 50% päätyjen määrässä ja lopputuloksena saamme kustannustehokkaan arkistotilan!

Skanskalle uusi vuokraamo Herttoniemeen, Helsinki

Skanska Rakennuskone Oy avasi uuden toimipisteen Helsingin Herttoniemeen.
Suurin osa kalustuksesta toteutettiin kuormalavahyllyillä, joiden alimmat tasot on verkotettu pienempiä tavaroita varten.
Käsityökalujen salkut saivat paikan orsihyllystä ja ikkuna suojattiin laitesuojaverkolla.

Turvallisuutta parantamaan asennettiin törmäyssuojat kaikkiin pylväisiin.

Neste Oil Oyj:n jalostamo laajenee, Porvoo

Neste Oil Oyj Porvoossa laajentaa toimintaansa ja uuden tuotantolaitoksen osille tarvitaan varastotilaa rakentamisvaiheen aikana.

Vuokrasimme Nesteelle yhteistyössä Cramo Finland Oy:n kanssa Pressuhallin.  Halli kalustettiin BITO:n orsihyllyillä.

Orsihyllyssä yhden hyllytason pituus on 2700mm ja se kantaa 700kg/ taso.
Päätyelementtien jalkalappujen alle asennettiin paineentasauslevyt, koska asennus tehtiin asfaltille.

SRV:lle pitkän tavaran hyllystö, Nummela

SRV Kalusto Oy :n varastotiloja lisättiin asentamalla raskas ulokehylly ulkotiloihin.
Päälle asennettiin peltikate suojaamaan suurimmilta sateilta.

Lännen Tractors Oy:lle lavahyllyä ja siltanosturi, Loimaa

Lännen Tractors Oy Loimaalta tarvitsi lisää varastotilaa ja kevyen nostimen helpottamaan tuotteiden siirtoa lavalta toiselle. Ongelma ratkaistiin perinteisellä kuormalavahyllyllä, johon asennettiin nostin.

Nostimen asentaminen kuormalavahyllyyn oli kustannustehokas ratkaisu, koska se ei tarvinnut omia tukirakenteita. Myöskin nostimen päällä oleva tila saatiin hyötykäyttöön lavojen varastoinnissa.

Hydrosystems Oy uusiin toimitiloihin, Jyväskylä

Hydrosystems Oy Jyväskylästä muutti uusiin tiloihin.
Lisääntynyt lavapaikkojen tarve hoidettiin perinteisillä BITO kuormalavahyllyillä ja pidemmille putkille asennettiin ulokehyllystö.

Työpisteiden ergonomiaa parannettiin asentamalla 500kg nostavat siltanosturit kattokiinnityksellä.

Hinnerjoen VPK:n työhuone 2000 -luvulle, Eura

Hinnerjoen VPK:n toiminta on todella aktiivista ja luonnollisesti tehokas toiminta vaatii toimivan työympäristön.
Näin ollen vanhan työhuoneen kalusteet poistettiin ja tila tuotiin 2000-luvulle metallipintaisilla työpöydillä ja reikälevyseinällä. Tarvikkeet saa kätevästi pöydällä oleviin muovilaatikoihin ja paloautoa huollettaessa voi pyörillä varustetun työkaluvaunun ottaa pöydän alta mukaansa ja työkalut ovat aina käden ulottuvissa.

Neste Oil Oyj:n jalostamolle ulokehyllystö katolla, Porvoo

Neste-Oil Oyj:n Porvoon jalostamon polttoaineputkille asennettiin ulokehylly, minkä kokonaispituus on 12 metriä.
4,5m korkeiden pylväiden päässä on peltikate pitämässä suurimmat lumet poissa.
Hylly asenneettiin ulkotilaan asfaltin päälle ja sitä saa kuormittaa 1000kg / käsivarsi.